Objavljeno u kategoriji Biznis na 11.04.2014 00:00:00

Agrokoru odobren kredit od 600 miliona eura

Sberbank i Agrokor u zajedničkim projektima i uslugama

Sberbank Rusija i koncern Agrokor objavili su potpisivanje sindiciranog kredita od 600 miliona eura. Memorandum o  razumijevanju potpisali su Herman Gref, predsjednik Uprave Sberbank i Ivica Todorić, predsjednik koncerna Agrokor.

Memorandumom o razumijevanju pomaže se koncernu Agrokor, jednoj od vodećih privatnih kompanija u regiji Centralne i Istočne Evrope, u refinansiranju postojećih finansijskih obaveza i daljem razvoju kompanije. Ovo kreditiranje ukazuje na povećanu aktivnost Sberbanke u regiji Centralne i Istočne Evrope, sa učešćem Sberbank Rusija od 500 miliona eura, dok će Sberbank Europe AG finansirati 100 miliona eura kredita.

Ovaj poslovni aranžman obuhvatit će i pokretanje zajedničkih programa kako bi se bolje zadovoljile finansijske potrebe klijenata kroz inovativnost, nove proizvode i usluge, kao i digitalna rješenja radi poboljšanja iskustva bankarskog poslovanja i kupovine potrošača.

Za 2014. godinu planirana je izrada kartice Sberbanke i Konzuma kao zajedničkog proizvoda potrošačkog kreditiranja koji nudi inovativne karakteristike i posebne pogodnosti. 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android