Članak

HDZ mediji: Komšić odlazi na političko smetljište, građanima nevažan omjer 2:1 u Predsjedništvu

Večernji list ističe da je važnost probosanske većine u Predsjedništvu BiH "ofirna kampanja", i da nešto poput toga više uopće nema podršku kod građana.

(Patria) - Nakon što je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio poziv kandidatima za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću i Denisu Bećiroviću, da potpišu zajedničku izjavu po kojoj Dragan Čović ne može biti državni premijer (predsjedavajući Vijeća ministara BiH), te da ne može HDZ jedino imati Hrvate ministre u Vijeću ministara, nego da to mogu biti ljudi iz SDP-a i DF-a, medij koji tijesno sarađuje sa HDZ-om, u svojim analizama Komšićevog poziva, ističu da Komšić odlazi na političko smetljište, te da će se građanski glasači u najvećoj mjeri izjasniti za Denisa Bećirovića.

Večernji list ističe da je važnost probosanske većine u Predsjedništvu BiH "ofirna kampanja", i da nešto poput toga više uopće nema podršku kod građana.

"Prilično ofirna kampanja 2:1 protiv BiH ako se legitimni hrvatski predstavnik nađe u Predsjedništvu, izgleda, više nema značajniju potporu u javnosti. Čak i onoj građanskoj. Odustajanjem Čovića od sudjelovanja na izborima na svim razinama, a posebice za hrvatskog člana Predsjedništva, posve je razbijena kampanja Komšićeva DF-a i drugih radikala", piše Večernji list.

Hrvatski medijski servis navodi da samozvani “zaštitnik države” a zapravo njezin glavni rasturač Željko Komšić, sudeći prema online istraživanju jednog sarajevskog portala, čini se, odlazi na političko smetljište.

"Na upit kojem kandidatu za Predsjedništvo BiH (iz Federacije BiH) ćete dati svoj glas na predstojećim listopadskim izborima samo 16 posto sudionika ankete odgovorilo je Željku Komšiću, čak 41 posto njih namjerava podržati kandidata udružene bošnjačke oporbe SDP-ovog Denisa Bećirovića, a 27 posto kandidata SDA Bakira Izetbegovića", piše HMS pozivajući se na anketu portala Klix.ba.

Ovog puta unisona podrška gotovo svih bošnjačkih oporbenih stranaka Bećiroviću rezultirala je, piše Hrvatski medijski servis velikim rastom njegove popularnosti. U analizi Večernjeg lista također se navodi da je odluka čelnika Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a Dragana Čovića uveliko poremetila planove, navodnog političkoga i medijskog podzemlja iz Sarajeva.

#BiH