Članak

Mehmedović: Čović se mora konačno izjasniti između Milanovića i Plenkovića

Dodaje da je Milanović pozvao Čovića jednom prilikom i on se „izvukao“.

SARAJEVO, (Patria) - Nakon brutalnog okršaja Zorana Milanovića sa Andrejom Plenkovićem preko Gordana Grlić Radmana, bio bi red da Dragan Čović javno odabere stranu, poručuje zastupnik u Državnom parlamentu Šemsudin Mehmedović.

"Svojim odbijanjem da odabere stranu između Milanovića i Plenkovića, pravi namjernu konfuziju kojom skida svaku odgovornost sa sebe. Hrvatima se u BiH nudi slika prema kojoj su za budućnost Hrvata u BiH odgovorni ili Plenković ili Milanović – dakle, lideri susjedne države. Ili svi osim Čovića. To nudi sliku prema kojoj hrvatski vrh donosi odluku o budućnosti BiH i prema kojoj je hrvatski vrh odgovoran za BiH. Hrvatima u BiH je dužan objasniti da li on drži pod ucjenom premijera i predsjednika Hrvatske ili njih dvojica drže pod ucjenom njega", ističe Mehmedović.

Dodaje da je Milanović pozvao Čovića jednom prilikom i on se „izvukao“.

"Ali sad je već degutantno da Čović nastavi sjediti na dvije stolice. Da budem jasan – Čović je od bh. Hrvata napravio ping pong lopticu s kojom igraju Plenković i Milanović. Ali i cijelu BiH. Ni samim Hrvatima nije jasno u kakvu ih je poziciju doveo Čović. Da li u BiH postoje snage koje će to objasniti Hrvatima ali i Hrvatskoj i njenoj javnosti. Bosanski Hrvati su žrtva Čovićeva ponašanja", zakljlučio je. 

#BiH