Članak

Ambasada SAD o Čovićevim prijetnjama: Razočarani smo, to je antidejtonski čin!

U Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država su razočarani zbog prijetnji Čovića, te u izjavi za NAP ističu da je to antidejtonski čin

(Patria) - Predsjednik HDZ-a Dragan Čović nastavlja s prijetnjama i nastojanjima da ubijedi visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta i međunarodnu zajednicu da nametne provedbu presude Ustavnog suda BiH oko „legitimnog predstavljanja“ u Domu naroda Parlamenta FBiH!?

Čović, a nakon što je postalo jasno da će se Izbori u oktobru održati uprkos svim lobiranjima i blokadama da do istih ne dođe, sve više prijeti novim blokadama. 

Tako je jučer kazao da 'dok se ne promijeni Izborni zakon ni rezultati općih izbora se ne mogu implementirati po sadašnjem izbornom zakonodavstvu'!?

Međunarodna zajednica također gubi strpljenje, potpuno je svima jasno da u BiH ne postoji hrvatsko pitanje, već isključivo lično Dragana Čovića.

U Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država su razočarani zbog prijetnji Čovića, te u izjavi za NAP ističu da je to antidejtonski čin!

„Razočarani smo prijetnjama HDZ-a da će zarobiti implementaciju izbornih rezultata, ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima. Opstrukcija sprovođenja izbornih rezultata je destabilizirajući, antidejtonski čin, koji nije sukladan HDZ-ovim tvrdnjama da su stranka koja najviše podržava euroatlanske integracije. Obezbjeđivanje prosperitetnije budućnosti za sve u BiH, putem napretka na euroatlanskom putu traži funkcionalne institucije i istinsku posvećenost provođenju reformi“, kazali su iz Uredu za odnose s javnošću Ambasade SAD-a.

#BiH