Članak

Đonlagić: Koalicija Pokret za državu i zajednička lista donijet će veći broj mandata u NSRS

Kandidatura Vojina Mijatovića za člana Predsjedništva BiH iz RS-a za Đonlagića je pozitivna priča.

(Patria) - Ukoliko politika HDZ-a uđe u Predsjedništvo BiH omjer snaga u Predsjedništvu BiH će se poremetiti na štetu BiH. Sada je taj omjer 2:1 za BiH, kazao je Dženan Đonlagić, zastupnik DF-a u Predstavničkom domu PS BiH.

„Kandidatura Željka Komšića je usmjerena da pobijedi politiku HDZ-a i Dragana Čovića za koju smatramo, da je u ovom slučaju, antidržavna“, kazao je Đonlagić za Rezime FTV-a. 

Kandidatura Vojina Mijatovića za člana Predsjedništva BiH iz RS-a za Đonlagića je pozitivna priča.

„Njegova kandidatura je jako dobra, jako pozitivna. Nakon mnogo godina praktično imamo kandidata iz RS-a koji dolazi iz građanskih opcija, sa lijevog političkog spektra u BiH. To je jedan signal da u tom dijelu BiH da ima šanse da se ta priča širi i taj politički pokret jača i kroz izborni proces u RS. Ta kandidatura je itekako povezana i sa zajedničkim političkim projektom u kojem učestvuje i DF, a to je zajednički nastup za NSRS odnosno zajedničke liste. Taj projekat većeg broja zastupnika u NSRS, naša procjena je da će taj broj biti puno veći od sadašnjih tri“, kazao je Đonlagić dodajući da će stranke odrediti kandidate koji će se naći na listi na unaprijed dogovorene pozicije.

On je kazao kako računaju na glasove bh. građana koji žive van BiH, ali imaju biračko pravo.

„Fokusirani smo i orijentisani da Željko Komšić pobijedi i da DF ovog puta kao politički projekat osvoji značajan broj mandata na svim nivoima vlasti kako bismo mogli odigrati drugo poluvrijeme u utakmici koju smo započeli 2018. godine“, kazao je Đonlagić.

Koalicija Pokret za državu danas je predala ovjerenu listu CIK-u sa potpisima predsjednika 10 stranaka koje će zajednički nastupiti za Narodnu skupštinu RS.

#BiH