Članak

UZELI I AUTOMOBIL Šestorka među kojima dva maloljetnika napala i opljačkala muškarca u Sarajevu

Pronađen i otuđeni automobil.

(Patria) - Sarajevska policija jučer je lišila slobode šest lica od kojih su dva maloljetna zbog sumnje da su fizički napali muškarca J.M. te mu uzeli novac, lične dokumente, i automobil. 

"Dana 13.06.2022.godine u 12,00 sati, u službene prostorije PU Stari Grad pristupio je J.M. iz Sarajeva i prijavio da je dana 12.06.2022.godine u 01,05 sati u ulici Hadžiristića, općina Stari Grad Sarajevo, od strane više NN lica nad njim izvršena krivična djela razbojništvo i teška krađa. Tom prilikom, po izjavi prijavitelja, NN lica su uz upotrebu fizičke snage od istog otuđila određenu sumu novca, lične dokumente, mobilni telefon i ključeve od vozila, nakon čega su otuđila putničko motorno vozilo marke “Seat Leon”, koje se nalazilo parkirano u navedenoj ulici. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljenog događaja, policijski službenici Uprave policije su pronašli i lišili slobode šest lica koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela i to: D.P., rođen 2000. godine u Sarajevu, O.T., rođen 2003. godine u Sarajevu, A.M., rođen 2002. godine u Sarajevu, K.S., rođen 2003. godine u Sarajevu i dva malodobna lica, rođena 2005. godine u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu.

Izvršenim pretresom na dvije lokacije, kod navedenih lica su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela. Također, policijski službenici su pronašli otuđeno putničko motorno vozilo marke “Seat Leon, a osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad pomenutim licima", saopćeno je iz Uprave policije MUP KS. 

 

#CrnaHronika