Članak

KUMOVAO BUREK SA SIROM Sarajevo i Podgorica uskoro gradovi pobratimi

Gradonačelnik Podgorice kazao je da mu je uvijek zadovoljstvo da dođe u Sarajevo.

SARAJEVO, (Patria) - O simpatičnom skandiranju navijača Crne Gore na utakmici protiv Bosne i Hercegovine još se priča. Navijači su skandirali “burek sa sirom”, a o tome govorili su gradonačelnici Podgorice i Sarajeva, Ivan Vuković i Benjamina Karić u emisiji na Televiziji Sarajevo.

Karić je najavila da će uskoro Podgorica i Sarajevo postati i gradovi pobratimi.

“U narednih mjesec dana Podgorica i Sarajevo će potpisati sporazum o bratimljenju. Sarajke i Sarajlije Vas vole, vole Podgoricu i hvala vam što ste bili tako dobri domaćini”, rekla je Karić.

Po pitanju bureka uputila je, kako kaže, prijateljski, sarajevski poziv da ih ugoste na Baščaršiji i da “zajednički uživamo u našim delicijama”.

Gradonačelnik Podgorice kazao je da mu je uvijek zadovoljstvo da dođe u Sarajevo.

“Koji ćemo burek jesti zavisi od toga u kom pravcu će se ova priča dalje kretati… Da će biti vrlo provokativnih parola poput – živio rad. Ako se nastavi u tom pravcu moraćemo insistirati da taj burek ipak bude sa sirom”, rekao je šaljivo Vuković.

Gradonačelnik Podgorice je snimak gostovanja sinoć objavio na svom Facebook profilu.

“Danas sam, skupa s mojom dragom prijateljicom, gradonačelnicom Sarajeva, bio gost Televizije Sarajevo. Razgovarali smo o nedavnoj fudbalskoj utakmici, bureku sa sirom i drugim temama od značaja za odnose dva grada i dvije države. Bilo je veoma zabavno…”, naveo je Vuković.

#BiH