Članak

Veselo u Višegradu nakon opoziva načelnika, najraspjevaniji bio NIP - ov Muamer Sofović

Nije štedio za orkestar.

SARAJEVO, (Patria) - Građani Višegrada na jučerašnjem referendumu izglasali su nepovjerenje dosadašnjem načelniku Mladenu Đureviću, članu Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). Preko 50 posto izašlih na referendum glasalo je za Đurevićev opoziv.

Odmah nakon što su objavljeni konačni rezultati referenduma, lideri opozicionih stranaka i njihove pristalice proslavili su pobjedu na ulicama Višegrada uz muzičku pratnju romskog orkestra.

Koliko se moglo primjetiti na snimcima koji kruže društvenim mrežama tokom  uličnog slavlja, najveseliji i najraspjevaniji je bio Muamer Sofović, koji je na nedavnim lokalnim izborima bio nosilac liste stranke Narod  i pravda za Opštinsko vijeće Višegrada. Obradovan referendumskim trijumfom, Sofović je novčanicama kitio svirače i naručivao im nezaobilazni Bregovićev hit "Đurđevdan".

Naravno da svako ima pravo da slavi i veseli se na način na koji misli da je najbolji, jedino treba primijetiti da bi rukovodstvo Sofovićeve stranke, Konakovićev NiP, da je kojim slučajem sličan hepening sa istim repertoarom održan na ulicama Sarajeva, nadiglo odgovarajuću moralnu paniku i energično osudilo "izgrednike i aktere". Kao što je bio slučaj sa "Paradom ponosa", okretanjem jagnjeta na ražnju u centru grada, ili nedavno kolektivno zgražavanje nad razgolićenom hrvatskom pjevačicom Lidijom Bačić.

(Slobodna Bosna)

#BiH