Objavljeno u kategoriji Sport na 10.04.2014 00:00:00

Hadžibegić: Neka Petrović objasni sliku, ali rat se ne može zaboraviti!

Portal Klix.ba: Petković se družio sa zločincem Arkanom

Fotografiju može samo objasniti Ljupko Petrović, ali ja mogu reći samo da se rat ne može zaboraviti, izjavio je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) Faruk Hadžibegić, proslavljeni fudbaler tima sa Koševa i priznati trener, komentirajući sliku koju je objavio portal Klix.ba.

Naime, Klix.ba je jutros objavio fotografiju na kojoj je budući trener Sarajeva Ljupko Petrović, zajedno sa ratnim zločincem Arkanom. Zloglasni kriminalac i zločinac Arkan na njoj pokazuje Petroviću koji drži pušku kako se oružje koristi. Ovaj je događaj odjeknuo kao bomba i izazvao burne reakcije, a Petrović je rekao da se "ne sjeća šta mu je Arkan pokazivao".

Hadžibegić, koji je bio jedan od kandidata za klupu Sarajeva, ali je rekao da u roku od dva tri dana nije u prilici odmah preuzeti posao, kaže kako mu je teško komentirati cijeli slučaj.

- Samo Petrović to može objasniti. Svi znamo šta se događalo i ne bih se upuštao u detaljne komentare. Ali, rat se ne može zaboraviti i ja sam kao i mnogi u BiH prošao sve to. Ali, znate u ratu vidite političare sa suprotnih strana kako se rukuju, a rat traje – kaže Hadžibegić.

Govoreći o potezu uprave da smjeni Roberta Jarnija Hadžibegić kaže da to govori kako Uprava reagira kada je potrebno i pokazuje volju da stvari krenu u pravom smjeru.

- Još je malo vremena ostalo do kraja prvenstva, i pozdravljan namjeru uprave i gospodina Kusturice da se reagira kada rezultati nisu adekvatni, bez obzira što ima malo vremena da se nešto promjeni. Ja sam u prvom redu navijač Sarajeva i želja mi je da klub bude na mjestu koje mu priprada – kaže Hadžibegić.  

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android