Članak

Srbija na nogama zbog poruke iz Vojvodine: Patrijarh Pavle je ratni zločinac!

Neimenovani autor napisao je da patrijarh Pavle “u javnosti nije prepoznat kao ratni jastreb, ali da su za vrijeme njegovog upravljanja Srpskom pravoslavnom crkvom izvršeni najstrašniji zločini, uklju

Zbog  prijedloga odbora gradskih vlasti da se Somborski bulevar u Novom Sadu preimenuje u Bulevar patrijarha Pavla, Nezavisno društvo novinara Vojvodine na svom sajtu proglasilo ga je krivim za ratne zločine, pišu srbijanski mediji, prenosi novinska agencija Patria.

Na portalu Autonomija.info, NDNV ovu odluku komentarisalo je u tekstu s podnaslovom “Nacionalisti i klerofašisti nastavljaju sa obilježavanjem teritorije“. 

Neimenovani autor napisao je da patrijarh Pavle “u javnosti nije prepoznat kao ratni jastreb, ali da su za vrijeme njegovog upravljanja Srpskom pravoslavnom crkvom izvršeni najstrašniji zločini, uključujući i genocid, od čega se crkva nikada nije ogradila”.

Oni dalje navode da su “sveštenici SPC učestvovali u ratnom huškanju i pozivanju na zločine i etnička čišćenja“, a portal zaključuje da se “to i dalje nije promijenilo”.

“Za vrijeme ratova u bivšoj Jugoslaviji crkva je odbila sve mirovne planove, a patrijarh Pavle je blagosiljao ratne zločine Radovana Karadžića, Ratka Mladića i Željka Ražnatovića Arkana”, nastavlja anonimni novinar.

#Region