Objavljeno u kategoriji Sport na 08.04.2014 00:00:00

Petrović novi trener Sarajeva, ugovor na godinu i pol

Petrović: Sarajevo je oduvijek bilo veliki klub

Ljubomir Ljupko Petrović, iskusni i trofejni nogometni trener novi je šef stručnog štaba FK Sarajevo, potvrdio je za bh, novinsku agenciju Patria Abdulah Ibraković sportski direktor kluba sa Koševa. Ibraković je kazao da je Petrović prije nekoliko trenutaka potpisao ugovor na godinu i pol. 

- Sarajevo je dobilo trenera sa svjetskim iskustvom i velikog stručnjaka. Vjerujem da će nam ovaj potez biti ključni u borbi za titulu, od koje FK Sarajevo ne odustaje - kazao nam je Ibraković. Petrović je ranije danas dao ekskluzivnu izjavu za NAP.

- Vidite Sarajevo je oduvijek bio veliki klub i u vrijeme dok sam igrao u doba bivše Jugoslavije. Vrlo ste korektni, pa ću biti i ja. Uskoro krećem put Sarajeva, a trenutno sjedim u stanu i pijem kafu. Dobio sam poziv i još da iskristaliziramo neke sitnice i to je to – kazao je Petrović za NAP.

On je dalje naveo da je već detaljno proučio igru Sarajeva te da je evidentno da je ekipa dobra, kao i igrači.

- Šta mislite možemo li proći Zrinjski u Kupu? Ja mislim da možemo – kazao je Petrović dodajući da je Sarajevo prijestolnica BiH i da se tu uvijek igrao kvalitetan nogomet. Petrović koji je bio i kandidat za selektora reprezentacije BiH u vrijeme kada je izabran Safet Sušić. Njegov najveći trenerski uspjeh je osvajanje Kupa šampiona sa Crvenom Zvezdom 1991. godine. 

U karijeri je, između ostalih, Petrović trenirao Espanjol, Osijek, Olympiakos, GAK, Levski, Litex, OFK Beograd, Lokomotivu iz Zagreba. Posljednji angažman imao je u FC Tarez. 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android