Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 08.04.2014 00:00:00

Nakon Brčkog, muzej stradanja logoraša dobit će i Sarajevo

Althakafi zadovoljan koliko su bivši logoraši doprinijeli otkrivanju istine iz protekle agresije na BiH

Nakon Brčkog, muzej stradanja logoraša dobit će i Sarajevo, potvrdio je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH tokom današnjeg susreta sa ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Eid Mohammed A. Althakafijem, piše bh. novinska agencija Patria.

Mešković je rekao da je budući sarajevski muzej stradanju logoraša u fazi odabira lokacije. Nakon toga će se krenuti i sa opremanjem muzeja.

Trenutno se pregovara oko dvije potencijalne lokacije. Jedna je u samom centru grada, druga u općini Vogošća. Još nismo sigurni gdje će biti budući muzej koji će svjedočiti i podsjećati na stradanja logoraša širom BiH – rekao je Mešković za NAP.

Ambasador Althakafi obećao je finansijsku pomoć Savezu logoraša, koja će biti realizovana ovih dana, piše Patria. 

Pomoć će se prije svega odnositi na pomoć otvaranju prvog muzeja stradanja logoraša, koji će početkom narednog mjeseca biti otvoren u Brčkom, ali i drugim projektima koje Savez trenutno provodi.
Tokom današnjeg susreta između ambasadora Althakafija i predstavnika logoraša BiH, Althakafi je kazao kao je fascinaran koliko su bivši logoraši uradili na otkrivanju istine iz protekle agresije na BiH, te rekao kako sve institucije u zemlji trebaju pružiti pomoć ovom savezu.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android