Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 08.04.2014 00:00:00

Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu

Interaktivna mapa: Niske ocjene za žene u SAD i zapadnoj Evropi

Žene iz Bosne i Hercegovine svrstane su u kategoriju najprivlačnijih žena na svijetu, prema internet stranici Targetmap.com koja redovno objavljuje rezultate sličnih istraživanja, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Ovo istraživanje prenio je veliki broj svjetskih internet portala, javlja NAP.

Naime, portal Targetmap.com sve žene svijeta podijelio je, a sve je prikazano na interaktivnoj mapi, na žene koje su veoma privlačne, privlačne, normalno privlačne, manje privlačne, i veoma malo privlačne.

Prema tom istraživanju, žene iz Bosne i Hercegovine svrstane su u drugu – kategoriju.

To mjesto sa Bosnom i Hercegovinom iz regiona dijele i žene iz Srbije, Makedonije i Albanije. Zanimljivo da u ovoj kategoriji nema žena iz Hrvatske i Crne Gore koje su u nižoj kategoriji. U kategoriji sa Bosankama i Hercegovkama nalaze se između ostalih Ruskinje i Ukrajinke. Najljepše su, prema ovom portalu, žene iz Baltičkih zemalja Estonije i Latvije, zatim iz Kolumbije i Argentine.

U kategoriji najmanje privlačnih žena nalaze se Iračanke i Afganistanke, te žene iz nekoliko afričkih zemalja. Žene u SAD te većini zapadnih zemalja ocijenjene su četvorkom – manje privlačne. 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android