Objavljeno u kategoriji Sport na 08.04.2014 00:00:00

Petrović: Dobio sam poziv ostale su sitnice, krećem put Sarajeva

Petrović: Možemo proći Zrinjski u KUP-u

Ljubomir Ljupko Petrović, iskusni i trofejni nogometni trener koji je glavni kandidat da zauzme poziciju šefa stručnog štaba FK Sarajevo u ekskluzivnom razgovoru za novinsku agenciju Patria (NAP) rekao je da je spreman preuzeti bordo ekipu, te da uskoro kreće put Sarajeva.

Vrlo šarmantan i odmjeren u razgovoru, Petrović je novinara NAP-a prvo upitao šta on misli da li bi trebao preuzeti ekipu Sarajeva.

- Vidite Sarajevo je oduvijek bio veliki klub i u vrijeme dok sam igrao u doba bivše Jugoslavije. Vrlo ste korektni, pa ću biti i ja. Uskoro krećem put Sarajeva, a trenutno sjedim u stanu i pijem kafu. Dobio sam poziv i još da iskristaliziramo neke sitnice i to je to – kazao je Petrović za NAP.

On je dalje naveo da je već detaljno proučio igru Sarajeva te da je evidentno da je ekipa dobra, kao i igrači.

- Šta mislite možemo li proći Zrinjski u Kupu? Ja mislim da možemo – kazao je Petrović dodajući da je Sarajevo prijestolnica BiH i da se tu uvijek igrao kvalitetan nogomet.

- Evo, vidjet ćemo do kraja dana šta će se desiti. Jedav čekam da stignem u Sarajevo – dodao je Petrović koji je bio i kandidat za selektora reprezentacije BiH u vrijeme kada je izabran Safet Sušić. Petrovićev najveći trenerski uspjeh jeste osvajanje Kupa šampiona sa Crvenom Zvezdom 1991. godine. 

U karijeri je, između ostalih, Petrović trenirao Espanjol, Osijek, Olympiakos, GAK, Levski, Litex, OFK Beograd, Lokomotivu iz Zagreba. Posljednji angažman imao je u FC Tarez. 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android