Članak

Nevrijeme zahvatilo Hrvatsku i Crnu Goru

Zbog velike količine padavina poplavljene su ulice, voda je ušla u prizemlja nekih objekata, a na putevima ima odrona. Kiša neće stati 12 sati.

Jako nevrijeme zahvatilo je Dalmaciju, a vjetar je rušio stabla, automobile, prevrtao brodice, piše bh. novinska agencija Patria.

Na terenu su dužurne službe vatrogasaca, hitne pomoći. Bura koja puše oštetila je krovove, voćnjake.
Na Krčkom mostu izmjeren je najjači udar bure od oko 200 kilometara na sat koji je zatvoren za promet.

Trajekti na području Kvarnera su obustavljeni, u nekim školama odgođena nastava u OŠ Jesenice.

Orkanska bura je i u Rijeci, srušena su brojna stabla, dijelovi fasade, kontejneri. Jutro je nestajalo i struje.

Na splitskom plovnom području također su danas u prekidu sve katamaranske linije.

Brojne ceste zatvorene za promet, a zabilježene su i saobraćajne nesreće.

Također za sav promet zatvorena je autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta D-54 Maslenica-Zaton Obrovački, Jadranska magistrala D-8 između Bakra i Svete Marije Magdalene i Paški most.

Kišno nevrijeme praćeno vrlo jakim vjetrom zahvatilo je u četvrtak jutro Makarsko primorje, bura puše prosječnom brzinom od 70-tak, a s orkanskim udarima i više od 140 kilometara na sat.

Ceste su mokre i skliske pa se vozačima preporučuje oprezna vožnja.

U petak na sjevernom Jadranu pretežno, u Dalmaciji djelomično sunčano i suho. Malo kiše i susnježice moguće je još ujutro na u Konavlima, a slab snijeg nošen burom moguć i dalje u podvelebitskom kanalu. Puhat će jaka, ponegdje i olujna bura, u mnogim predjelima s orkanskim udarima, a podno Velebita bura će i dalje ponegdje imati orkanski prosjek. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 0 do 4°C, uz obalu i na otocima od 3 do 8°C. Najviše dnevne temperature većinom od 7 do 13°C, u zaobalju i malo niže, ali će vjetar pojačavati osjet hladnoće.

U subotu posvuda pretežno sunčano. Iako će bura oslabiti u odnosu na prethodne dane, i dalje će biti mjestimičnih olujnih udara, podno Velebita i orkanskih. Jutro malo hladnije, a najviše dnevne temperature bez veće promjene u odnosu na petak. Sunčano, uz daljnje slabljenje bure i lagan porast dnevnih temperatura zraka bit će u nedjelju.

Nevrijeme je zahvatilo i Crnu Goru, saobraćajnice u Budvi su poplavljene, baš kao i bulevar kroz Bečiće.

Visina snijega u Kolašinu je preko 40, a u nekim dijelovima opštine i preko 60 centimetara.

Na području hercegnovske opštine od  ponoći je palo oko 200 litara kiše po metru kvadratnom. Zbog velike količine padavina poplavljene su ulice, voda je ušla u prizemlja nekih objekata, a na putevima ima odrona. Kiša neće stati 12 sati. 

#Region