Članak

Hrvatsku očekuje najjača bura u zadnjih nekoliko godina: Udari vjetra do 200 km

Orkanski udari bure na uobičajenim mjestima kao što su Senj, Maslenica ili Krčki i Paški most, te pojedinačni udari bure mogu prelaziti i 180 km/h, očekuju se od sutra popodne do subote, javlja portal

U Hrvatskoj će doći do osjetne promjene vremena koje će donijeti zahlađenje, snijeg u gorju, ali i olujnu buru na Jadranu.

Orkanski udari bure na uobičajenim mjestima kao što su Senj, Maslenica ili Krčki i Paški most, te pojedinačni udari bure mogu prelaziti i 180 km/h, očekuju se od sutra popodne do subote, javlja portal Vrijeme.net.

Prema trenutno raspoloživim prognostičkim kartama u Hrvatskoj se očekuje jedna od najjačih bura u nekoliko zadnjih godina tako da je vrlo velika vjerovatnost potpunog prekida saobraćaja između kopna i mora u idućih nekoliko dana. Predviđa se srednja brzina bure i do 35 m/s (125 km/h) što znači da bi pojedinačni udari mogli približavati i 200 km/h.

Uzrok je premještanje ciklone preko Jadrana. Osim na sjevernom Jadranu, olujna bura očekuje se u četvrtak i petak i u Dalmaciji.

#Region