Članak

Za ubistvo Ive Pukanića 40 godina zatvora Milovanoviću, Amsterdam oslobođen

Sud je oslobodio Sretena Jocu Amsterdama Jocića optužbi da je organizirao Pukanićevo ubistvo, a presuda Milenku Kuzmanoviću o pomaganju u izvršenju zločina ukinuta je i vraćena na ponovno suđenje

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam optužbe da je organizirao ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, ali je Željku Milovanoviću potvrdio kaznu od 40 godina zatvora na koju je osuđen kao neposredni izvršilac ubistva, rekla je Hini glasnogovornica beogradskog suda Mirjana Piljić, prenosi novinska agencija Patria. 

Milovanović je još 2013. godine u Zagrebu u odsustvu osuđen na 40 godina zatvora, jer je podmetnuo eksploziv kojim je Pukanić ubijen, ali Apelacioni sud smatra da nema smetnji da i beogradski sud proglasi svoju nadležnost jer Milovanović tu kaznu nije izdržao u Hrvatskoj.

Ivo Pukanić i njegov saradnik Niko Franić ubijeni su 23. oktobar 2008. godine u eksploziji u Zagrebu.

Sud je oslobodio Sretena Jocu Amsterdama Jocića optužbi da je organizirao Pukanićevo ubistvo, a presuda Milenku Kuzmanoviću o pomaganju u izvršenju zločina ukinuta je i vraćena na ponovno suđenje.

#Region