Članak

U srijedu čak tri Konzuma na meti naoružanih pljačkaša

Osim novca iz kase, pljačkaši su oteli i torbu od kupca H.N.

Jučer su izvršene dvije pljačke Konzumovih marketa, dok je u pokušaju treće uhapšen B.A. rođen 1991. godine, piše bh. novinska agencija Patria.

Prva pljačka dogodila se u 14:15 u ulici Rudolfa Rude Tomića, općina Novi Grad Sarajevo, od strane dva NN lica.

- Tom prilikom maskirana NN lica su uz prijetnju pištoljem i nožem otuđila određenu sumu novca, kao i torbu sa naočalama i ključevima od kupca H.N. iz Sarajeva, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

Druga pljačka dogodila se u 18,35 sati, u ulici Senada Mandića Dende, općina Novi Grad Sarajevo, od strane NN lica.

- Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju pištoljem otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu  - saopćeno je iz MUP KS. Lopovi su, kako saznajemo, bukvalno opustošili kasu u kojoj nije ostao niti jedan fening.

Pokušaj treće pljačke dogodio se sinoć iza 19 sati kada je B.A. u ulici Topal Osman Paše, općina Novo Sarajevo, zatečen na izvršenju krivičnog djela razbojništva. On je uhapšen u 19:40 sati

- Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet pištolj marke “CZ”, cal 7,65 mm sa okvirom i 6 metaka istog kalibra.

- O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.

#CrnaHronika