Objavljeno u kategoriji BiH na 06.04.2014 00:00:00

Bandić: Ja sam osvjedočeni prijatelj BiH i svih građana!

Bandić sa prijateljima u Ferhadiji: Sretan u glavnom gradu BiH (Foto: Klix.ba)

Više vrijedi nokat sva tri naroda u BiH nego sve moje plakete, izjavio je danas u Sarajevu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prilikom posjete Hrvatskom kulturnom društvu Napredak, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP). 

Bandić je od jučer u posjeti Sarajevu, a imao je i susret sa reisu-l-ulemom Islamske zajednice u BiH Huseinom ef. Kavazovićem. U Sarajevo je došao na obilježavanje 6. aprila, Dana grada Sarajeva, iako mu je gradsko vijeće oduzelo titulu počasnog građanina.

- Mislite da gradonačelnik Zagreba kao rođeni sin BiH i osvjedočeni prijatelj BiH i svih građana nema pravo na svoje mišljenje? Pogledajte kompletan intervju i onda svjedočite – kazao je Bandić u kratkoj izjavi novinarima.

Čovjek, kako je rekao, najuspravnije hoda kada pomaže drugima, a „moja djela govore od Odžaka do Gruda i od Tuzle do Sarajeva i sretan sam što sam danas u Sarajevu", dodao je. On je rekao da bi svi trebali napraviti što mogu za građane kao što je on uradio sa mjesta zagrebačkog gradonačelnika.

- Nisam bacio koplje u trnje i evo me u Sarajevu, sretan kao malo dijete, sretan, svoj i prijatelj sva tri naroda. Zna narod o čemu se radi, i narod nauči pameti ljude, istina je spora, ali i dostižna. Ja imam dva uzora, Boga i svoju majku, nemam partijskog šefa i ne pojašnjavam svoje izjave. Pogledajte kompletan intervju i nemojte izvlačiti iz konteksta. Samo budala pojašnjava svoje izjave – rekao je Bandić.

HKD Napredak je Milana Bandića proglasio doživotnim članom ovog Udruženja i danas mu je predsjednik Udruženja mons. prof. dr. Franjo Topić uručio plaketu. U Bandićevoj pratnji su bili i predstavnici Bošnjaka iz Hrvatske, ali i poznate javne ličnosti kao što su glumac Emir Hadžihafizbegović i trener tuzlanske Slobode Miroslav Ćiro Blažević. 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android