Članak

Čelnici dva HDZ-a u Zagrebu razgovarali o situaciji u BiH

S najdubljim pijetetom prisjetili su se svih onih koji su svoje živote položili za neovisnu i suverenu Republiku Hrvatsku.

Uoči zajedničke sjednice Predsjedništava HDZ BiH i HDZ Republike Hrvatske u Hotelu International u Zagrebu, delegacije dviju sestrinskih stranaka - predvođeni predsjednicima Draganom Čovićem i Tomislavom Karamarkom, na zagrebačkom groblju Mirogoj položili su vijence i zapalili svijeće na grobu prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana te na grobu ratnog ministra obrane Gojka Šuška, saopšteno je iz HDZ BiH, prenosi novinska agencija Patria.  

S najdubljim pijetetom prisjetili su se svih onih koji su svoje živote položili za neovisnu i suverenu Republiku Hrvatsku. Odavanjem počasti dvojici hrvatskih velikana 20. stoljeća započeo je dan kada se svečano obilježava 25. godišnjica Prvog Općeg sabora HDZ-a - dan kada je za predsjednika stranke u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski izabran dr. Franjo Tuđman - utemeljitelj moderne hrvatske države.

Nakon odavanja počasti Tuđmanu i Šušku,  upriličena je sjednica Predsjedništva HDZBiH i HDZ RH na kojoj se razgovaralo o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, o budućim saradnjama koje će se odvijati između ove dvije sestrinske stranke.  

#Region