Članak

Ubistvo policajca Pivodića: Stroge kazne daju nadu u efikasan rad pravosuđa

Smatramo da su istražni i pravosudni organi, izricanjem navedene presude, uputili jasnu poruku da će izvršioci ovakvih i slučnih krivičnih djela biti najstrožije kažnjeni

Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo dostavljena je pravosnažna presuda Kantonalnog suda u Sarajevu, u predmetu protiv optuženog Anela Ćeme, zbog počinjenog krivičnog djela ubistva policijskog službenika Muhidina Pivodića 31. 12. 2012. godine, piše bh. novinska agencija Patria.

Optuženi Ćemo Anel je osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od trideset i četiri (34) godine.

- Ovim putem izražavamo zadovoljstvo izrečenom kaznom, te smatramo da je s obzirom na okolnosti i način izvršenja krivičnog djela, te pokazanu brutalnost, kazna dugogodišenjeg zatvora osuđenom Anelu Ćemi sasvim primjerena. Smatramo da su istražni i pravosudni organi, izricanjem navedene presude, uputili jasnu poruku da će izvršioci ovakvih i slučnih krivičnih djela biti najstrožije kažnjeni. Svakako, to je činjenica koja građanima Bosne i Hercegovine daje nadu da će efikasan rad svih nadležnih organa, obezbijediti sigurniju budućnost naše zemlje - navodi se u saopćenju MUP KS.

Podsjećamo, policajac Pivodić je brutalno ubijen dok je osiguravao pravoslavnu crkvu u Reljevu, a Ćemo ga je ubio iz osvete jer su mu ranije policajci oduzelu vozačku dozvolu.

#CrnaHronika