Objavljeno u kategoriji BiH na 04.04.2014 00:00:00

Delić: Policajci u stanici plakali zbog smrti Have Dovadžija

Nedžarići: Demonstracije u nedjelju na mjestu nesreće

Pripreme za demonstracije koje su najavljene za nedjelju u 12 sati u Nedžarićima na mjestu pogibije Have Dovadžija nesmetano teku, a organizatori sve rade u koordinaciji sa policijom, potvrdio je za novinsku agenciju Patria Adnan Delić, prijatelj od Havinog muža Amara.

Podjestimo prije četiri noći Semir Rstoder prošao je kroz crveno svjetlo vozeći 120 kilometara na sat te je od siline udara Hava preminula na licu mjesta. Građani Sarajeva ogorčeni su činjenciom da je Rastoder na slobodi i strahuju da bi ponovo mogao neko nastradati. Delić poručuje da u ovom trenutku ne znaju koliko će građana doći, ali da isključivo svi koji dođu imaju na umu da su na mjestu nesreće gdje je stradala Hava, majka dvije maloljetne djevojčice.

- Dakle, ovi protesti su potpuno drugačiji od onih koji se svakodnevno održavaju pred zgradom Predsjedništva. Mi ne želimo na bilo koji način naštetiti drugim građanima. Dakle, neće biti blokade saobraćaja niti nasilja te pozivam sve koji dođu da ne zaborave zbog čega su tu – kazao je Delić dodajući da će imati i vlastite zaštitare osim policije koja će nadgledati skup.

On je dalje dodao da i u policiji imaju punu podršku, a da su neki policajci nakon ovog slučaja u stanici plakali.

- Naša zakonska regulativa je takva, ali moramo nešto učiniti. Tamo jasno stoji da se ovakvi slučajevi ne smatraju ubistvom nego saobraćajnom nesrećom, a da osoba koja je usmrtila drugu može biti pritvorena ako postoji bojazan da bi mogla ponoviti takvo što. Rastoder je povratnik ovakvih djela i ne znam zašto nije zadržan u zatvoru – dodao je Delić, kazavši da iz nezvaničnih izvora saznaje da Semir već po gradu pije kafu s drugovima.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android