Članak

Na Ilidži se pucalo, na Dobrinji bačena bomba, krađa telefona u centru grada!

Na trotoaru ulice Zagrebačka došlo je do udara i obaranja na trotoar pješakinje N.M. rođene 1956. godine od strane putničkog vozila NN marke.

Jučer je u Sarajevu bilo poprilično burno, a zabilježena je upotreba vatrenog oružja, bacanje bombe i nekoliko razbojništava, kao i saobraćajne nesreće u kojima su povrijeđeni pješaci, piše novinska agencija Patria.

Tako je prema izvještaju MUP-a KS jučer na tramvajskoj stanici kod Predsjedništva BiH izvršena pljačka mobitela koju je NN lice uz upotrebu noža otuđio od maloljetnika K.R.

- O navedenom je obavješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a identifikacija i pronalazak izvršioca je u toku – kažu iz MUP-a KS.

Na trotoaru ulice Zagrebačka došlo je do udara i obaranja na trotoar pješakinje N.M. rođene 1956. godine od strane putničkog vozila NN marke.

- Prema do sada prikupljenim informacijama najvjerovatnije se radi o automobilu Toyota tip RAV4 crne boje NN registarskih oznaka, koji se nakon nesreće udaljio u nepoznatom pravcu. Pješakinja je doživjela lakše tjelesne povrede – pojašnjavaju iz MUP-a.

Burno je bilo i na Ilidži kada je došlo do narušavanja javnog reda i mira te i upotrebe vatrenog oružja.

- U tuči je s jedne strane učestvovao K.S., dok su s druge strane bili T.H. i R.I. U tuči je povrede zadobio K.S., dok povrijeđenih od upotrebe vatrenog oružja nije bilo. Radeći na rasvjetljavanju slučaja policijski službenici lišili su slobode R.I., rođenu 1961. godine za koju se sumnja da je pucala te se sumnjiči za izazivanje opće opasnosti – dodaju iz MUP-a KS.

I na Dobrinji je bilo problema, pa je dvadeset minuta prije ponoći, stanovnike probudila detonacija bombe koja je odjeknula u holu zanatskog centra.

Na sreću, povrijeđenih nije bilo, ali je na objektu koji se nalazi u ulici Mustafe Kamerića do broja 10 načinjena značajna materijalna šteta. 

U operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo kazali su nam kako je bombu aktivirala za sada nepoznata osoba. 

#CrnaHronika