Članak

Tragedija u Srbiji: Srušila se Cesna, poginula dva pilota

Letjelica je pala neposredno nakon polijetanja sa aerodroma Ečka. Prema prvim informacijama zadatak leta instruktoru i pilotu-studentu bila je rutinska vježba otkaza jednog motora. Za sada se spekuliš

Dvije osobe poginule su danas u Srbiji u padu sportskog aviona koji je oko 12:30 sati pao nedaleko od sportskog aerodroma Ečka kod Zrenjanina, piše srbijanski Kurir.

Vazduhoplovni portal Tango Six objavio je saznanja iz više izvora da se srušio avion Cesna 310 koji je leteo za školu letenja “Pegaz Pilot Academy” smještena u Beogradu.

- Instruktor i učenik privatne škole letenja poginuli su danas u avionskoj nesreći koja se dogodila nedaleko od aerodroma Ečka kod Zrenjanina, potvrđeno je  u Kontroli letenja Srbije i Crne Gore.

Letjelica je pala neposredno nakon polijetanja sa aerodroma Ečka. Prema prvim informacijama zadatak leta instruktoru i pilotu-studentu bila je rutinska vježba otkaza jednog motora. Za sada se spekuliše da je to pada došlo upravo zbog prestanka rada jednog od motora.

- Na aerodromu Ečka danas oko 13 sati srušio se avion "cesna", potvrdio je i predsjednik Komisije za utvrđivanje ozbiljnih udesa u civilnom vazduhoplovstvu Zoran Petrović.

On je rekao da je taj sportski avion bio na trenažnom letenju i da su se u njemu nalazili instruktor letenja i učenik. Petrović je rekao da se, prema prvim informacijama, radi o ozbiljnom udesu u civilnom vazduhoplovstvu i da je stručna komisija krenula na lice mjesta.

Prema njegovim riječima, avion "cesna" bio je u mađarskom registru civilnog vazduhpolovstva, dok su pilot i učenik srpski državljani.

Jedan sportski aviona u Srbiji pao je i u oktobru prošle godine kada su poginuli biznismen Tomislav Đorđević i njegov saputnik, prenosi NAP.

 

#Region