Članak

Kanadska policija spriječila masovni pokolj na Valentinovo

Policija je tokom istrage locirala Kanađanina tijekom noći u petak u kući gdje je pronađen mrtav, dodaje GRC ne navodeći je li osumnjičenik pogođen u razmjeni vatre s policijom ili se ubio

Kanadska policija je spriječila plan dvoje mladih ljudi da na Valentinovo otvore vatru na prolaznike u Halifaxu, u Novoj Škotskoj, na istoku Kanade. Pokolj je bio planiran u subotu na javnom mjestu u tome gradu na kanadskoj atlantskoj obali a trebali su ga izvesti 19-godišnji Kanađanin i 23-godišnja Amerikanka koji su se zatim kanili ubiti.

Mlada Amerikanka iz Geneve u Illinoisu, u Sjedinjenim Državama i mladić iz Timberlaea, prigradskog naselja na zapadu Halifaxa "planirali su doći na javno mjesto (...), zapucati na prolaznike, a zatim se ubiti", javlja GRC.

Policija je tokom istrage locirala Kanađanina tijekom noći u petak u kući gdje je pronađen mrtav, dodaje GRC ne navodeći je li osumnjičenik pogođen u razmjeni vatre s policijom ili se ubio.

Pola sata poslije policija je uhitila 23-godišnju Amerikanku na putu prema aerodromu u Halifaxu, dok je bila u društvu dvadesetogodišnjaka. Zatim je u petak oko 11.00 sati u Cole Harbouru, južno od Halifaxa, uhićen 17-godišnjak u vezi s planiranjem tog pokolja, rekli su istražitelji.


#Svijet