Članak

Opozicija na koljenima: Dodik im je još jednom pokazao ko je 'glavni baja' RS

Opozicija u Republici Srpskoj, ako se uopće tako mogu nazvati, dugo je najavljivala rušenje Vlade RS-a

Piše: A. Čorbo-Zećo


Opozicija u Republici Srpskoj, ako se uopće tako mogu nazvati, dugo je najavljivala rušenje Vlade RS-a, ali nekih konkretnih koraka nije bilo. Uglavnom se sve završavalo na medijskim istupima.

Onda su uskočili u isti tor s Miloradom Dodikom i s 'ljutim' neprijateljem počeli jesti istu supu. Danas šokirani Dodikovom izdajom 'jedinstva'. Naivnost koju su Šarović, Borenović, Nešić... pokazali u vrijeme kada je Dodik spašavao svoju kožu skrivajući se iza 'sveopćeg jedinstva' i 'spasa za RS' ostat će upamćena u analima političke zbilje BH. 

I dok su analitičari ukazivali na štetu što je opozicija u entitetu RS ponovo dozvolila da bude pojas za spašavanje Dodikovog režima, oni su demonstrirali političku nezrelost i pokazali da nisu drugačiji. 

A Bosna i Hercegovina, civilizacijska i evropska opstaje i opstat će.

Kakvo su samo moralno i ljudsko dno pokazali ne učestvujući u radu institucija Bosne i Hercegovine jer im je zabranjeno negirati genocid i ratne zločine.

A, Dodik od tada niti jednom nije zanijekao genocid i još prvi u lancu zvanično aterira glasajući na sjednici Predsjedništva BiH.

Opozicija iz entiteta RS je nasjela na Dodikovu zamku, zato danas nemaju nikakvo pravo da se ljute i šalju otrovne strelice. Nije da ih stručnjaci nisu upozoravali. Imali su i ranijih iskustava, a ko na greškama ne uči uvijek ih ponovno pravi.

Dodik im je još jednom pokazao ko je “glavni baja” u RS dok su svi tzv. opozicioni lideri odlučno pokazali da su tu da prime nalog šta će i kako raditi.

I narod je pročitao loš pokušaj bojkota, jer on je moguć samo ukoliko bi se 'odmetnici' odrekli i privilegija, a to očito nikome ne pada na pamet. 

Jedini normalan stav ako hoćemo da pravimo državu je da se odluke sudova ne komentarišu, već provode. Opozicija je to morala znati. Ovako nemaju pravo da kažu ništa osim da kao i Dodik probiju balon od sapunice kojeg nazivaju bojkotom!

Dužnost opozicije je baviti se problemima koji imaju građani, a oni su krenuli u spas Dodika, a to dvoje ne ide zajedno.

#BiH