Objavljeno u kategoriji BiH na 03.04.2014 00:00:00

U nedjelju protesti na mjestu smrti Have Dovadžija

Rastoder pušten na slobodu prije nego je bila Havina dženaza

Na Facebooku je registrirana stranica „Zaustavimo teror nad građanima Sarajeva – pravda za Havu i druge“, u kojoj se traži odgovornost Semira Rastodera (25) koji je preksinoć u sarajevskom naselju Nedžarići usmrtio pješakinju Havu Dovadžija  (1987), a koji je iz bolnice Koševo pušten na slobodu, prenosi novinska agencija Patria.

Iza ove grupe stoji rodbina i prijatelji porodice Dovadžija uz podršku udruženja građana „Svitanje“ Sarajevo, koje djeluje u okviru AKOS-a. Na stranici je napomenuto da je Rastoder pušten na slobodu prije nego je bila dženaza nesretnoj Havi iza koje su ostale dvije maloljetne kćeri starosti tri mjeseca i pet godina.

Kako je potvrđeno za NAP policiji MUP-a KS prijavljeno je i održavanje protesta u nedjelju 6. aprila s početkom u 12 sati gdje će građani izraziti svoje negodovanje zbog puštanja Rastodera na slobodu. Protesti će se održati na mjestu nesreće u sarajevskom naselju Nedžarići.

Rastoder je, o čemu je već pisano ovih dana, velikom brzinom prošao kroz crveno svjetlo te udario pješakinju na pješačkom prelazu. Od siline udara nesretna žena je pala 15-ak metara dalje, na autobusko stajalište.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android