Članak

Prosvjetni inspektori provjeravaju sticanje akademskih zvanja Sebije Izetbegović

S Medicinskog fakulteta UNSA za Patriju su 25. maja odgovorili na upit u vezi diploma i akademskih zvanja profesorice Izetbegović.

SARAJEVO, (Patria) - Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove u četvrtak su pokrenuli postupak inspekcijskog nadzora na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. 

"S ciljem zaštite javnog interesa kantonalni prosvjetni inspektori za visoko obrazovanje jučer su pokrenuli postupak inspekcijskog nadzora na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Predmet inspekcijske kontrole je provjera ispunjavanja uslova za sticanje akademskih zvanja direktorice KCUS-a prof.dr. Sebije Izetbegović. S obzirom da nadzor na navedene okolnosti još nije okončan, drugi detalji nadzora u ovom momentu nisu poznati", odgovorili su iz KUIP-a. 

S Medicinskog fakulteta UNSA za Patriju su 25. maja odgovorili na upit u vezi diploma i akademskih zvanja profesorice Izetbegović.

„Obavještavamo Vas da Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu posjeduju svu autentičnu dokumentaciju akademskog osoblja uposlenog na Fakultetu, uključujući i prof.dr. Sebiju Izetbegović (diploma o završenom Medicinskom fakultetu u Sarajevu, Matične knjige sa evidencijom odbranjenih magistarskih radova i doktorskih disertacija, kao i sve odluke o izborima u akademska zvanja)."

#BiH