Članak

Rasvijetljena tragedija u Banja Luci: Aleksandar (19) ubijen u dogovorenoj tuči

Aleksandar Rold (19) iz Banja Luke izboden je sinoć na smrt u dvorištu Osnovne škole “Jovan Cvijić” u naselju Kočićev Vijenac u Banja Luci, prenosi novinska agencija Patria

Aleksandar Rold (19) iz Banja Luke izboden je sinoć na smrt u dvorištu Osnovne škole “Jovan Cvijić” u naselju Kočićev Vijenac u Banja Luci, prenosi novinska agencija Patria.

Zbog ubistva mladića uhapšen je njegov vršnjak i komšija Anđelo Marković. Rold, inače učenik Srednje ugostiteljske škole, preminuo je na mjestu zločina usljed iskrvarenja zbog višestrukih uboda u grudi i stomak.

“EuroBlicu” je potvđeno da se ubistvo dogodilo nakon što su se ubica i žrtva dogovorili da neraščišćene razmjirice ''izglade'' tučom na školskom igralištu. U tuči je deblji kraj izvukao Marković, a zatim je prišao Roldu i pružio mu ruku kako bi piznao poraz.

-Rekao je Aleksandru: “Čestitam, ti si jači”. Kada mu je Aleksandar, ne sluteći šta mu se sprema, ispružio ruku, Anđelo je drugom rukom u kojoj je držao nož zamahnuo i izbo ga najmanje deset puta po tijelu'', kazao je očevidac.

Beživotno tijelo mladića u snijegu našli su ljekari Hitne pomoći ispred ulaza u školsku salu, gdje su i danas bili vidljivi tragovi krvi.

Marija Markanović, portparol CJB Banja Luka, izjavila je da je ubistvo prijavljeno u petak oko 23.15 sati u Ulici Anđe Knežević, nakon čega su sve raspoložive policijske jedinice “dignute na noge”.

Policija je u rekordnom vremenu blokirala dio grada oko mjesta zločina i jedan sat nakon ubistva osumnjičeni Anđelo Marković je uhapšen u svojoj kući u Ulici Mile Bekute. Policija je tokom istrage našla i nož i to nedaleko od mjesta zločina.

Ubica sa debelim dosijeom

Osumnjičeni Anđelo Marković 15 sati je bio na kriminalističkoj obradi u CJB Banja Luka, nakon čega će biti sproveden kod dežurnog tužioca. “EuroBlic” saznaje da se Marković tokom saslušanja branio šutnjom. On u policiji ima deblji dosije, a potvrđeno je da je hapšen zbog krađe u kiosku “Minutica”, ali i zbog oružane pljačke.

#CrnaHronika