Članak

Kantonalni sud Sarajevo: Šestorica uhapšenih ostaju iza rešetaka

U pritvoru su zadržani Elvis Pašalić (28), Belmir Ahmetović (22), Edin (25), Sabahudin (50) i Arnel (23) Silajdžija, te Ervin Tašaković (21), a što je nakon saslušanja i zatražilo Tužilaštvo KS.

Prema odluci Kantonalnog suda u Sarajevu, danas je određen jednomjesečni pritvor Elvisu Pašaliću (28) i još petorici osumnjičenih za niz razbojništava te paljevine dva automobila, a koji su uhapšeni u ponedjeljak u akciji MUP-a KS-a izvedenoj po Kantonalnog tužilašta Sarajevo, piše bh. novinska agencija Patria.

U pritvoru su zadržani Belmir Ahmetović (22), Edin (25), Sabahudin (50) i Arnel (23) Silajdžija, te Ervin Tašaković (21), a što je nakon saslušanja i zatražilo Tužilaštvo KS.  

Njih šestorica se terete za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi, razbojništva, nedozvoljeno posjedovanje oružja ili eksplozivnih materija, izazivanje opće opasnosti, odnosno paljevine vozila te oštećenje tuđe stvari. 

Ova grupa je protekla dva mjeseca počinila niz krivičnih djela na području Sarajeva, te Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona.

3. februara 2015. privedeni su bili i Amir Jašarević (32) te Ismir Ademović (31), koji su nakon krim-obrade u policiji pušteni na slobodu. 

Tokom pretresa policija je pronašla i oduzela oružje, odnosno puškomitraljez, automatsku pušku, dva pištolja, dva vozila, mobitele i SIM kartice, tri tableta, kao i pet fantomki te odjeću i obuću korištena prilikom izvršenja krivičnih djela i srećke Lutrije BiH.

#CrnaHronika