Članak

Dr. Stevanović najavio napuštanje Gradskog vijeća, bez Bogića se nastavlja politika podjele BiH

Tvrdi da je Hadžibajrić mogao i drugačije djelovati

(Patria) - Ne stišavaju se reakcije nakon sramotnog političkog cirkusa režiranog na sjednici Gradskog vijeća Sarajevo što je rezultiralo povlačenjem kandidature Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva. Rano jutros dr. Dragan Stevanović je na svom Facebook profilu najavio da će napustiti Gradsko vijeće ukoliko Bogićević ne bude gradonačelnik.

„Napustio sam ugodnu hladovinu Doma naroda PFBiH i dobru platu po cijenu ličnih finansijskih gubitaka da ovom Gradu obezbijedimo dostojanstvenog, bez ijedne moralne mrlje, Gradonačelnika kakvog i zaslužuje svojom slobodarskim tradicijom. Ako ovu bitku ne dobijemo, nije mi mjesto u GV (po cijenu daljih finansijskih gubitaka) jer bi me bilo sramota valjati se u blatu naredne četiri godine s ovakvim gradskim vijećnicima“, napisao je Stevanović.

Za Patriju je dodao kako bi ga bila sramota sjediti u Gradskom vijeću ukoliko bi ponovo za gradonačelnika bio izabran Abdulah Skaka i ako bi Srđan Srdić dobio podršku za predsjedavajućeg GV.

-    Ovim se prije svega žele postići dvije stvari. Prvo da se prikrije kriminal u gradskoj upravi, ali i da se nastavi s politikom podjela u BiH. Ovim je lider SDA Bakir Izetbegović jasno pokazao da jedno priča, a drugo radi, rekao je Stevanović.

Osvrnuo se Stevanović i na jutrošnje izjave načelnika Starog Grada Ibrahima Hadžibajrića u kojima je rekao da je protiv izbora Jasmina Ademovića za predsjedavajućeg GV, ali da i dalje stoji iza podrške Bogiću Bogićeviću.

-    Ja ne sporim Hadžibajriću da se politički obračuna sa Narodom i pravdom, ali on dobro zna da sa izborom Srdića za predsjedavajućeg GV eliminiše Bogića Bogićevića. Perfidna je to igra, a ako su bili dobronamjerni mogli su predložiti drugog Bošnjaka. U toj varijanti možda ni ja ne bih podržao Ademovića, ali nisam imao drugog izbora, kaže Stevanović.

Njegovo mišljenje će pokazati da li iza svega stoje isključivo finansijski interesi onih koji bi arapskim investitorima rado prodali kasarnu Jajce i druge simbole grada, ali i umjesto garaže na Trgu oslobođenja rado vidjeli tržni centar. Podsjetio je javnost na velike pritiske koje su imali vijećnici, što je prema njegovim riječima javno priznao Jasmin Skorupan.

Ne spori Stevanović da je zakazala i četvorka koja je sada zvanično i trojka. Svjestan je kaže da će teško biti ubijediti Bogićevića da promijeni stav, ali smatra kako je važno da se on ipak izabere za gradonačelnika.

#BiH #SDP #BogićBogićević #DraganStevanović #Ostavka