Objavljeno u kategoriji Sport na 31.03.2014 00:00:00

Tinjić i Herdželaš napredovale na WTA listi

Tinjić: Nastupa na turniru u Kolumbiji

Najbolje rangirana bh. teniserka Jasmina Tinjić popela se za tri mjesta na novoj WTA rang listi i sada se nalazi na 249. poziciji, koju će vjerovatno dodatno popraviti nakon nastupa na teniskom turniru u Kolumbiji, gdje se nalazi u glavnom žrijebu. Tinjić večeras, naime, u kolumbijskom Medelinu u okviru 1. kola igra protiv Rumunjke Irinu-Camelia Begu, koja je trenutno 129. na WTA listi.

- Begu je veliki ispit za mene, s obzirom na to da je u velikoj formi. U Kolumbiju je stigla puna samopouzdanja, nakon što je osvojila dva turnira zaredom, a prije samo dvije godine bila je 38. na listi. Međutim, pokušaću dati sve od sebe i vjerujem da mogu ostvariti prolaz u 2. kolo, iako sam svjesna da će biti teško - kazala je Tinjić.

Uz Tinjić, veliki pomak napravila je i mlada Sarajka Dea Herdželaš, koja je sada na 700. mjestu, što je za 29 pozicija bolji plasman u odnosu na prošlosedmičnu listu. Ujedno, za 17-godišnju Herdželaš, ovo je ujedno i najbolji ranking karijere. Dodajmo i to kako je i Herdželaš bila nadomak glavnog žrijeba u Medelinu. Sarajka je ostvarila dvije pobjede u kvalifikacijama, ali je posustala u finalu, gdje je bolja od nje bila Italijanka Gaia Sensei sa 2:1 po setovima.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android