Objavljeno u kategoriji Sport na 31.03.2014 00:00:00

Ibišević: Možemo proći grupu u Brazilu

Ibišević: Imat ćemo priliku reklamirati našu zemlju

Bosna i Hercegovina može proći grupnu fazu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, izjavio je za „Dawn“ najpoznatiji pakistanski dnevnik na engleskom jeziku, Vedad Ibišević, bh. reprezentativac i strijelac odlučujućeg gola u kvalifikacijama, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Pakistanski list u opširnom intervjuu sa Ibiševićem navodi kako je njegov gol u Kaunasu bio historijski momenat za bh. fudbal.

- To je definitivno jedan od najsretnijih trenutaka u mojoj karijeri. Mislim da sam zbog svega što sam prošao zaslužio da postignem taj odlučujući gol – kazao je Ibišević u intervjuu koji je urađen u saradnji sa firmom „Red Bull“. Ibišević kaže, kako javlja NAP, da mu je sada najvažnije da se maksimalno pripremi za Brazil i zadrži najbolju formu.

- Mundijal znači mnogo za BiH. Mi ćemo promovirati našu zemlju na najvećem svjetskom festivalu fudbala. To je veliki korak naprijed i prilika da na izvjestan način reklamiramo BiH. Neki će sigurno tada prvi put čuti za našu zemlju – navodi Ibišević.

On kaže kako će svojim igrama u Štutgartu pokušati osigurati opstanak, a potom dati sve od sebe za reprezentaciju u Brazilu.

- Nije isto igrati za klub i reprezentaciju. Naša grupa je teška, ali moglo biti i gore. Nema lakih protivnika na svjetskom prvenstvu. Igramo napadački nogomet, jer imamo i takve igrače – kazao je Ibišević. 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android