Članak

Memić za NAP: Burzić mora biti suspendovana, sutra zahtjev za ostavku Sabine Sarajlija

Još uvijek se čeka odluka Vrhovnog suda FBiH po žalbi Tužilaštva KS. 

SARAJEVO, (Patria) – Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića sutra će u Tužilaštvo KS predati zahtjev za smjenu glavne kantonalne tužiteljice Sabine Sarajlija.

Memić je u izjavi za Novinsku agenciju Patria kazao kako je Sarajlija rekla da „stoji iza optužnice“. 

„Ja je sada pozivam da podnese ostavku jer je saučesnica Dalide Burzić. Ona je u nekim svojim izjavama rekla da zna kakva će biti odluka Vrhovnog suda FBiH. Nakon današnjih pretresa i privođenja očekujem da Dalida Burzić bude suspendovana dok se sve ne razjasni. Ona više ne može obavljati dužnost sudije. I tada kada je imenovana protiv nje se vodio disciplinski postupak koji je ekspresno završen“, kaže Memić.  

On očekuje da mu se sutra prilikom predaje zahtjeva pridruže i građani, ali uz poštivanje svih epidemioloških mjera. 

Memić je nakon današnje akcije SIPA-e čiji službenici vrše pretrese na više lokacija u vezi istrage za organizirani kriminal u slučaju „Dženan Memić“ koju vodi Tužilaštvo BiH kazao da očekuje da se sve aktivnosti nastave i da se konačno dokaže ono što tvrdi od samog početka da je njegov sin ubijen. 

Podsjećamo, Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine dok je bio u društvu Alise Mutap zadobio povrede pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. Preminuo je 15. februara 2016. godine na KCUS-u. U dva sudska postupka Ljubo i Bekrija Seferović koji su se teretili za izazivanje saobraćajne nesreće oslobođeni su optužbi. Još uvijek se čeka odluka Vrhovnog suda FBiH po žalbi Tužilaštva KS. 

#BiH