Članak

Ipak nisu svi isti, Mujanović sav vijećnički paušal i primanja vraća grđanima

Biznismen Admir Mujanović (NB) koji je i do sada sa više stotina hiljada KM pomagao građane ove i drugih općina, još jednom je prijatno iznenadio Hadžićane.

(Patria) - Javnosti je poznato da u Bosni i Hercegovini malo gdje i na bilo kojem nivou vlasti postoje primjeri da neko sav novac za rad u parlamentu, skupštini ili općinskom vijeću poklanja građanima. Obično se vijećnici bore da pored paušala od više hiljada ili stotina KM, još dodatno  naplate kroz dnevnice, za rad u komisijama i drugim tijelima.

Biznismen Admir Mujanović (NB) koji je i do sada sa više stotina hiljada KM pomagao građane ove i drugih općina, još jednom je prijatno iznenadio Hadžićane. Mujanović se i do sada isticao u humanitarnim i drugim akcijama, kupovao im hranu, pomagao učenike, studente, donirao računare, laptope, medicinsku opremu Domu zdravlja Hadžići, te drugim ustanovama, a ovaj put kako kaže „sav vijećnički paušal i primanja vraća građanima“.

Važno je istaći da je Nezavisni blok odranije poznat po izdvajanjima izabranih dužnosnika za stipendiranje učenika i studenata tako što mjesečno svaki izabrani dužnosnik Nezavisnog bloka izdvaja 20% svojih primanja u korist fonda za stipendiranje učenika i studenata a ovaj Mujanovićev primjer je korak dalje.

Na svom facebook profilu Mujanović je najavio da se odriče svih primanja u Općinskom vijeću i da sav novac vraća građanima a uskoro  će objaviti i poziv za dodjelu stipendija. Kako navodi, prijaviti se mogu svi bez obzira na vjersku, nacionalnu pripadnost  i stranačko opredjeljenje. Sredstva će dati i za druge vidove pomoći.

„Obećavam da ću prijedloge, incijative i sve druge probleme koji tište građane uputiti na pravu adresu i tražiti odgovore i zato pišite, dajte svoje ideje, pitanja, incijative“ istakao je Admir Mujanović, član Glavnog odbora Nezavisnog bloka i predsjednik OO NB Hadžići te je dodao:

„Rekao sam da novac mi ne treba, sav paušal vraćam građanima, spreman sam za odricanje, za bolje i ljepše Hadžiće. Vijećnici Nezavisnog bloka predstavljati će sve građane ove općine“ kaže Mujanović koji javnost konstantno upozorava na moguće neregularnosti i nedemokratski odnos lokalne vlasti u Hadžićima, zbog čega je u ovoj općini Kantona Sarajevo Nezavisni blok stranka treća po osvojenom broju glasova. 
 
„Svake godine većinom glasova na sjednicama Općinskog vijeća usvaja se sistematizacija radnih mjesta. Sada je broj činovnika za čak pet puta veći u odnosu na prije rata. Po tome, Hadžići bi morali imati daleko više od 100.000 stanovnika, jer se broj službenika mjeri po broju stanovnika. Ti isti vijećnici bez imalo stida i srama dižu ruke. Ali, za to se dobije itekako velika nagrada. Novac, zaposlenje rodbine, prijatelja, i druge slatke usluge“, jedan je od komentara na društvenim mrežama gdje su aktivni građani ove općine.
 
A građani se s pravom pitaju: Hoće li Mujanović nešto novo donijeti u radu Općinskog vijeća, hoće li se pokrenuti sudski sporovi, hoće li biti još „Mujanovića"?
 

#BiH #Hadžići #AdmirMujanović