Objavljeno u kategoriji Sport na 29.03.2014 00:00:00

I hrvatski novinari u loži Tušnja pratili Slobodu

Fukare napravile veličanstevnu koreografiju

Tuzla je danas uživala u pravoj nogometnoj poslastici, a Sloboda je savladala Jedinstvo iz Bihaća  rezultatom 2:0. Junak derbi utakmice Prve nogometne lige BiH bio je nogometaš Sulejman Krpić, koji je prvo pogodio u 55 minuti, a ubrzo nakon toga matirao je golmaan Jedinstva i s bijele tačke, prenosi novinska agencija Patria (NAP)

U gradu soli inače danas je vladala prava nogometna groznica, a stadion Tušanj bio je premali da primi sve one koji su željeli podržati nogometaše Slobode na čelu sa legendarnim Miroslavom Ćirom Blaževićem, koji je u Tuzlu došao kako bi Slobodu vratio u elitno takmičenje naše zemlje.

Osim Tuzlaka ovoj utakmici prisustvovao je i veliki broj Sarajlija, a u novinarskoj loži bilo je desetak hrvatskih novinara, piše novinska agencija Patria.

Popularne Fukare su tokom 90 minuta neprestano navijale, a prije samog početka utakmice napravili su i veličanstvenu koreografiju. Od kako je Sloboda napustila Premijer ligu BiH, Tuzla nije zapamtila ovakvu „nogomaniju“, a najviše zasluga za ovakvo stanje pridaje se popularnom Ćiri koji je svojom harizmom vratio nadu da se Sloboda može vratiti među najbolje.

 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android