Objavljeno u kategoriji Biznis na 29.03.2014 00:00:00

Charter let iz BiH za Brazil još uvijek upitan

Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Brazilu počinje 15. juna

Početak Svjetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu sve je bliži. Kako je za novinsku agenciju Patria kazao Adnan Čengić iz agencije Centrotours za utakmicu Argentina – BiH planiran je direktan charter let Sarajevo  - Rio de Janeiro 13. juna. Aranžman traje od 13. do 17. juna.

- Trenutno imamo 130 rezervisanih i uplaćenih aranžmana, ali nam treba 220 da bismo imali kvotu za charter let. Imamo i 10 do 15 firmi koje su zainteresirane. U toku naredne sedmice znat ćemo da li ćemo imati ovaj let – kazao je Čengić i navodi da je cijena ovog aranžamana 1.849 eura.

Zagarantovan charter let imaju za dvije utakmice, Brazil – Hrvatska i Argentina  - BiH, ali je let Zagreb – Sao Paolo jer zajednički rade sa agencijom iz Hrvatske. Prvo se gleda utakmica Brazil – Hrvatska, a zatim se leti na relaciji Sao Paolo – Rio de Janeiro na utakmicu Argentina – BiH. Broj mjesta je 290, a kako navodi Čengić ostalo je još 15 slobodnih mjesta. Cijena ovog aranžmana je 3. 199 eura s tim da je iz BiH uključen i prevoz do Zagreba.

Za tri utakmice planiran je let Sarajevo – Minhen – Sao Paolo i imaju dovoljan broj rezervacija.

Iz Centrotoursa navode da imaju letove preko „Turkish airlinesa“ Sarajevo – Istanbul – Sao Paolo – Rio de Janeiro, ali je smještaj u hotelima sa dvije zvjezdice.

Imaju i smještaj u hotelima sa tri i četiri zvjezdice, ali to povećava i cijenu. A leti se na relaciji Sarajevo – Minhen – Sao Paolo – Rio de Janeiro.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android