Objavljeno u kategoriji Sport na 29.03.2014 00:00:00

Ćiro uvjeren u pobjedu Slobode

Fukare napravile veličanstevnu koreografiju

Još od kako je tuzlanska Sloboda ispala iz Premijer lige BiH u ovom gradu nije se osjećala nogometna euforija kao što je to slučaj danas. Pred derbi susret 20. kola Prve nogometne lige FBiH između Slobode i bihaćkog Jedinstva u gradu soli samo se priča o nogometu.

Harizmatični šef stručnog štaba Slobode Miroslav Ćiro Blažević uvjeren je u pobjedu svojih momaka. Jedinstvo i Sloboda dvije su vodeće ekipe na tabeli. Ekipa iz Bihaća ima tri boda prednosti i eventualnom pobjedom bi jednom nogom zakoračila ka plasmanu u Premijer ligu BiH. S druge strane, Tuzlaci vjeruju da mogu Bišćanima nanijeti drugi poraz u prvenstvu i najaviti pohod ka prvom mjestu.

Još od ranih jutarnjih sati na ulicama Tuzle čuje se navijačka pjesma, a kako saznaje novinska agencija Patria i veliki broj ljubitelja nogometa iz sarajeva ide u Tuzlu na ovaj derbi.

Stadion Tušanj premal je da primi sve one koji su očito željni dobrog nogometa došli na ovaj derbi koji je počeo u 15 sati. Fukare su veličanstvenim koreografijama pozdrvaile nogometaše Slobode i trenera Ćiru.

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android