Objavljeno u kategoriji Sport na 28.03.2014 00:00:00

Na Koševu uskoro porodični ulaz na stadion?

Lakši i brži ulaz za porodice

U Bosni i Hercegovini neredi na stadionima postali su uobičajena pojava, pa je zbog toga sve manje porodičnih ljudi koji uživo prate utakmice BH Telecom Premijer lige BiH. Međutim, rukovodstvo FK Sarajevo na svojoj oficijenoj stranici ponudilo je anketu u kojoj traže mišljenje od navijača o tome da li je na stadionu Koševo potreban porodičan ulaz, piše novinska agencija Patria.

Očito po uzoru na evropske klubove i stadione gdje su zasebni ulazi za roditelje s djecom i porodične ljude Koševo bi moglo biti prvi stadion u BiH koji će gledateljima ponuditi porodični ulaz. I većina glasača želi porodični ulaz, pa je moguće očekivati da vrlo brzo bordo klub i donese odluku o tome da jedan od ulaza na stadion Asim Ferhatović Hase bude određen za porodice, prenosi NAP.

Abdulah Ibraković, sportski direktor Sarajeva kazao je da im je cilj da zbilja i navijači i klub budu kao jedan velika porodica i da zbog toga očekuje da se ova ideja i realizira.

- Mi radimo ozbiljno i želimo da našim navijačima bude ugodno i na stadionu i takvu atmosferu gradimo - kazao je Ibraković za NAP.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android