Objavljeno u kategoriji Svijet na 09.01.2015 17:16:08

Protesti Arapa u Strazburu, pridružili se i Bošnjaci: Ne fakturišite teroziram na našu adresu

Foto: Ilustracija

U Francuskoj živi između 15.000 i 20.000 Bošnjaka, I veliki broj njih večeras će se pridružiti protestima u Strazburu, a sutra I u Parizu, koje muslimanska udruženja organiziraju povodom terorističkog napada na redakciju pariškog časopisa Charlie Hebdo, ali i napada na džamije koje su nakon toga uslijedile, javlja bh. novinska agencija Patria.

Dvojica muškaraca, koji nose muslimanska imena, a koji su navodno odgovorni za smrt 12 osoba, koje su ubili u redakciji pariškog satiričnog časopisa Charlie Hebdo u srijedu, pokrenuo je napade na džamije širom Evrope, a naročito u Francuskoj, iako su zvanični islamski autoriteti u svijetu osudili ovaj zločin i jasno kazali da on nema nikakve veze sa muslimanima i sa islamom.

Muslimani u Francuskoj, predvođeni Arapima, u petaka navečer okupit će se u Strazburu kao znak protesta protiv terorističkog napada na ovu redakciju, ali će zatražiti i da prestanu napadi na džamije i muslimane, koji su od srijede učestali u mnogim evropskim zemljama.

Terorizam niti ima veze sa muslimanima niti sa islamom, poručili su organizatori protesta, koji su u subotu nastavljaju u glavnom gradu Francuske, a bit će organizirani i u drugim dijelovima zemlje, piše Patria.

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android