Objavljeno u kategoriji Svijet na 09.01.2015 15:11:27

Islamska zajednica Bošnjaka u Francuskoj ima devet objekata, niti jedan od njih nije napadnut

Dacić: Bošnjaci će idalje nastaviti poštivati zakone Francuske

Niti jedan objekt Islamske zajednice Bošnjaka u Francuskoj nije napadnut, potvrdio je za bh. novinsku agenciju Patria Isah ef. Dacić, glavni imam Islamske zajednice Bošnjaka u Francuskoj i imam u Strazburu iako je teroristički napada koji se u srijedu desio u Parizu, izazvao salvu skrnavljenja džamija širom Francuske, a na meti su uglavnom arapske džamije.


Ef. Dacić: Nadamo se da će Vlada Francuske učiti sve da počinioci zločina budu adekvatno kažnjeni

Dvojica muškaraca, koji nose muslimanska imena, a koji su navodno odgovorni za smrt 12 osoba, koje su ubili u redakciji pariškog satiričnog časopisa Charlie Hebdo, pokrenuo je napade na džamije širom Evrope, a naročito u Francuskoj, iako su zvanični islamski autoriteti u svijetu osudili ovaj zločin i jasno kazali da on nema nikakve veze sa muslimanima i sa islamom, piše NAP.

- Bošnjaci imaju devet objekta u Francuskoj, ali niti jedan od tih objekta do srijede nije bio na meti napada – rekao je ef. Dacić.

- Napadi su zabilježeni na arapske džamije – dodao je on .

Dacić kaže da se nada da će Francuska vlada učiniti sve da se počinioci zločina privedu pravdi i adekvatno kazne, a Bošnjaci će i dalje nastaviti poštivati zakone Francuske, kako su to i do sada radili, piše Patria.

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android