Objavljeno u kategoriji BiH na 26.03.2014 00:00:00

Jelko Kacin uskoro dolazi u Sarajevo

Kacin: Kako pomoći BiH na putu ka EU

Jelko Kacin, slovenski političar i predstavnik u Evropskom parlamentu uskoro dolazi u Sarajevo, kako bi sagledao političku situaciju u našoj zemlji i vidio kako još više može pomoći BiH na njezinom putu ka Evropskoj uniji, saznaje bh. novinska agencija Patria. Tačan datum Kacinove posjete Sarajevu nije poznat. No, NAP saznaje kako je Kacin prije odluke da doputuje u Sarajevo, obavio opširne razgovore sa dopredsjednikom Federcije BiH Mirsadom Kebom.

- Otvorili smo veliki broj pitanja, ali slažemo se obojica da sada u BiH treba najviše raditi na stabilnosti u zemlji. Jer, ako nemate stabilnost, ne možete raditi ni na razvoju ostalih sektora u zemlji. Naročito ne možete raditi na ekonomskom razvoju zemlje. Niti jedan investitor neće investirati u nesigurno područje – rekao je Kebo za NAP.

Do dolaska Kacina u Sarajevo Kebo će obaviti opširne razgovore sa svim važnim političkim faktorima u Federaciji, sa svim političkim partijama te pokušati pronaći način kako da svi doprinesu poboljšanju stanja u BiH.

- Prvo moramo raditi na snižavanju tenzija između političkih partija, a naročito kada se radi o bošnjačkim političkim partijama – rekao je Kebo za NAP.

Jelko Kacin igra veoma važnu i prijateljsku ulogu kada je riječ o lobiranju za BiH u Evropskom parlamentu.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android