Objavljeno u kategoriji Sport na 26.03.2014 00:00:00

Džeko nakon pobjede: Mogao sam postići i treći gol!

Slavlje nakon prvog gola Unitedu: Važna pobjeda za titulu

Ova pobjeda bi mogla biti ključna za osvajanje titule, izjavio je sinoć za britanske medije Edin Džeko nakon što je njegov City nadigrao gradskog rivala Manchester United na njegovom stadionu, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP). Naš napadač je odigrao fenomenalnu partiju i pogodio dva puta za 2:0, dok je Ture dodao treći gol u sudijskom vremenu. Džeko je pogodio već u 43 sekundi meča.

- Ova utakmica bi na kraju mogla biti odlučujuća. Četiri su tima u utrci za prvaka, i svi imaju šansu, još je osam kola do kraja – kazao je Džeko za Sky Sports.

Gotovo cijeli meč bh. reprezentativac je bio prijetnja golu, a vezna linija City je kontrolisala igru. Zvijezde crvenih đavola Runi i Mata nisu imali šanse u takvom rasporedu snaga.

- Odigrali smo sjajan meč od prve do zadnje minute. Bili smo fenomenalni. Od početka smo vršili pritisak i htjeli rani gol u čemu smo i uspjeli. Poslije toga je bilo lakše. Mada, mogao sam postići još jedan gol, ali smo do kraja ipak otišli na 3:0 – izjavio je Džeko, prenosi NAP. 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android