Objavljeno u kategoriji Biznis na 26.03.2014 00:00:00

Najveća svjetska internet konsalting firma traži direktora za BiH!

Centrala WSI za Evropu: Milijarde dolara idu na intenet oglašavanje

Najveća svjetska kompanija u oblasti internet konsaltinga traži direktora za Bosnu i Hercegovinu, saznaje bh. novinska agencija Patria (NAP). Kompanija WSI (We Simplify Internet), najstarija je i najveća svjetska konsalting firma a, kako se navodi u oglasu za posao, planiraju svoj biznis proširiti i na našu zemlju.

Fokus rada ove kompanije, koja ima više od 1.000 uposlenih u 80 zemalja, su rješenja za internet poslovanje i marketing.

- WSI se agresivno širi u cijelom svijetu. Tražimo pojedince koji mogu djelovati samostalno i biti uspješni u promoviranju našeg modela poslovanja, a kako bi našim klijentima omogućili pozitivan povrat novca koji ulažu – navode i WSI.

Ističu kako su uposlenici firme koja već 18 godina radi sa najvećim svjetskim kompanijama brojni bivši menadžeri globalnih korporacija koji su se pronašli u ovom rastućem tržištu.

- Ništa se ne može uporediti sa potencijalom digitalnog i internet marketing tržišta. Predviđa se da će ono do 2016. godine dostići nevjerovatnu vrijednost od 4,2 triliona američkih dolara. Masivan preokret u oglašavanju, uslovljen eksplozivnim širenjem mobilnog i tablet tržišta mijenja svjetsku ekonomiju. Gdje god pogledate novac iz marketinga se prebacuje na internet – navode iz WSI.

Za posao se ne traže nikakvo tehničko iskustvo, nego menadžerske sposobnosti, a prema dosadašnjim saznanjima NAP-a prijavilo se blizu 300 osoba za ovaj posao. Kompanija osigurava i sve neophodne obuke za budućeg kandidata direktora ureda u Sarajevu.

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android