Objavljeno u kategoriji BiH na 26.03.2014 00:00:00

Revijalna utakmica između mama iz Sarajeva i Niša

Na utakmicama će suditi licencirane ženske sudije

Sarajevo će biti domaćin Međunarodnog turnira u fudbalu (Sarajevo Summer Cup) od 27.06. do 30.06. 2014. godine. Kako je za bh. novinsku agenciju kazao Nermin Demirović, koordinator turnira očekuje se učešće 1100 djece iz 5 generacija (2002.,2003.,2004.,2005. i 2006. godište).

- Do sada imamo potvrđeno učešće djece iz BiH, Austrije, Srbije, Hrvatske, Kosova, a u pregovorima smo sa Mađarskom, Crnom Gorom i Makedonijom – navodi Demirović.

Sve utakmice održat će se na stadionu Otoka, a bit će postavljen i video zid veličine 6x4 metara kako bi se mogle pratiti utakmice Svjetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu. Specijalni gost ovog turnira bit će fudbalski klub „Guber“ iz Srebrenice, piše NAP. Sekretar FK „Guber“ Cvijetin Maksimović za Patriu je kazao da ovaj poziv za njih ima veliki zanačaj.

- Nama kao Upravi veliko je zadovoljstvo što smo pozvani kao specijalni gosti, ali još veće je zadovoljstvo djeci iz „Gubera“. Velika podrška i pohvala organizatoru koji nas je pozvao da učestvujemo na turniru – kaže Maksimović.

Zanimljivo je da  će na svim utakmicama suditi licencirane ženske sudije, a bit će održana i revijalna utakmica između mama iz Sarajeva i mama iz Niša. A svoje učešće na ovom turniru potvrdili su i sarajevski fudbalski klubovi „Sarajevo“ i „Željezničar“.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android