Objavljeno u kategoriji Svijet na 31.12.2014 09:51:50

Ubijeno osam osoba, među kojima dvoje djece

Istražitelji su identificirali počinitelja porodične drame (Screnshoot)

U porodičnoj drami ubijeno je osam osoba, među kojima dvoje djece, u Edmontonu, na zapadu Kanade, a ubica, poznat policiji zbog nasilja, ubio se u utorak, prenosi novinska agencija Patria. 

Depresivna osoba, s novčanim problemima i sudskim dosjeom, prvo je mecima usmrtila ženu od 37 godina u kući južno od tog grada s nešto manje od milion stanovnika u pokrajini Alberta, poznatoj po naftnom bogatstvu.

Muškarac je potom krenuo sjeverno od grada gdje je "smišljeno i namjerno" usmrtio još sedam osoba, kazao je šef policije Rod Knecht novinarima u utorak navečer. Među sedam trupla dvoje je djece "mlađe od 10 godina", tri žene i dva muškarca stara između 25 i 50 godina. Sve osobe vijetnamskog su porijekla, po lokalnim medijima.

"Tragičan je ovo dan za Edmonton s tim besmislenim višestrukim ubistvom osam osoba", naglasio je on ističući po sjećanju da se radi o najgorem ubistvu u Edmontonu nakon šesterostrukog ubistva počinjena 1956.

Zahvaljujući elementima utvrđenima na licu mjesta i svjedocima, istražitelji su identificirali počinitelja porodične drame te pronašli u Fort Saskatchewanu, mjestašcu 30 km sjeveroistočno od Edmontona, automobil "koji je odgovarao opisu danom nakon prvog ubistva", kazao je šef policije.

Sigurnosne snage postavljene su tada oko vijetnamskog restorana u Fort Saskatchewanu u kojem je osumnjičeni "imao poslovne interese", po Knechtu.

U restoranu su istražitelji našli "mrtvo tijelo". "Činilo se kao samoubistvo" a identitet osobe odgovarao je onoj koju je policija "pokušavala locirati" od ponedjeljka navečer, kazao je Rod Knecht.

Oružje zločina, pištolj kalibra 9 mm, "legalno je registrirano" u susjednoj pokrajini Britanska Kolumbija 1997. te prijavljeno kao ukradeno 2006.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android