Objavljeno u kategoriji Sport na 25.03.2014 00:00:00

Nogometni Savez BiH prijeti da će iznijeti detalje, Alečković šuti

Alečković: Sve što znam o mom slučaju, znam iz medija

Nogometni savez BiH zaprijetio je da će iznijeti detalje iz slučaja fudbalskog sudije Emira Alečkovića, ukoliko se ovaj predmet i dalje nastavi pominjati u medijima – prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

Podsjećamo, nogometnog sudiju Emira Alečković, koji je slovio za jednog od najperspektivijih sudija u BiH, Savez je prije osam mjeseci suspendovao na dvije godine jer je, navodno, mladim polaznicima programa Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo slao poruke neprimjerenog sadržaja. 

Alečković je u tom periodu sudio završnicu Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina u Litvaniji, ali je odmah vraćen u BiH.

No, cijeli slučaj sada je dobio sasvim novu dimenziju. Jasmin Hujić, otac Đenisa Hujića, mladića koji se prije osam mjeseci našao u žiži javnosti zbog navodnog pedofilskog skandala, odjednom je povukao svoj iskaz, tvrdeći da je odluku da prijavi sudiju Alečkovića donio ishitreno i nepromišljeno. Hujić smatra da je karijera sudiji Alečkoviću - uništena nepravedno.

Bez obzira na novu izjavu Hujića, povlačenje suspenzije protiv Alečkovića neće biti.

Branilac Alečkovića, advokat Hakija Kurtović, potvrdio je za NAP kako je ovaj slučaj predao Kantonalnom sudu u Sarajevu. No, sud se proglasio nenadležnim, nakon čega je Kurtović uložio žalbu.

- Smatram da svaki čovjek ima prava da se o njegovom slučaju raspravlja pred sudom – rekao je Kurtović za NAP. On nije želio davati detaljnije izjave u vezi sa njegovim branjenikom, jer bi se, kaže, to moglo protumačiti kao pritisak na sudije.

- Mogu kazati samo da se uzdam da će sudovi na kraju donijeti ispravnu odluku – rekao je Kurtović za NAP.

Emir Alečković, suspendovani nogometni sudija, također je u izjavi za NAP kazao kako ne želi mnogo govoriti u vezi sa ovim slučajem.

- Nemam prezicne informacije šta se dešava, osim što sam u medijima pročitao da je Hujić povukao svoj iskaz – rekao je sudija Alečković. 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android