Članak

Mandić se probudio sedmu sedmicu:Građane nazvao nediscipliniranim, pa kako ste izbjegli nagli rast!?

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić (HDZ) probudio se i to sedmu sedmicu od prvog potvrđenog slučaja u BiH.

Piše: Amina Čorbo-Zećo


Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić (HDZ) probudio se i to sedmu sedmicu od prvog potvrđenog slučaja u BiH.

Za razliku o njegovog kolege iz RS-a Alena Šeranića koji je svako jutro imao press konferenciju i koji se bavio svojim poslom, Mandić sada kada smo na pet posto pozitivnosti ima nešto reći!

Prvo je putem Skype-a gostovao na N1, a onda i u razgovoru za Klix.ba je rekao da su se jučerašnje odluke o ukidanju policijskog sata i karantena u Federaciji BiH trebale donijeti postepeno prije svega jer iznenadnim ukidanjem mogu dovesti do ekspanzije zaraze s obzirom na to da bh. stanovništvo nije u potpunosti disciplinirano.

Tako bi nas ministar Mandić disciplinirao dok je i njegova koleginica Jelka Miličević bila za ukidanje policijskog sata. Čini se da su svi svejsni da se bliži kraj pandemiji, pa sada već počinju loviti poene. 

Na sjednici Federalnog civilnog štaba svih devet članova bilo je ukidanje. Među njima bio je i epidemiolog Davor Pehar, kao i gost također epidemiolog Sanjin Musa. Otišao je ministar i korak dalje, pa dok se struka ne prestaje zahvaljivati građanima na disciplini i poštivanju mjera Mandić komentirajući pitanje zbog čega su donesene tako restriktivne mjere u BiH, a Njemačka i Danska su ipak "liberalnije" po tom pitanju, kazao da je to zbog toga što naši građani nisu dovoljno disciplinirani kao što su upravo stanovnici u navedenim državama!

Mi smo ministre disciplinirani i zato ste izbjegli eksponencijalni rast! Pustite nas sada da živimo, ne možete nas dovijeka držati u kućama da biste govorili kako ste vi uspješno izborili se sa koronom!

A, zapravo ste više štitili sebe nego građane. Ako vi kao Ministarstvo dajete preporuke, ali ne učestvujete u donošenju odluka zašto niste komunicirali s vašom stranačkom kolegicom, jer i ona je podržala ukidanje policijskog sata. Na kraju i epidemiolozi Musa i Pehar su struka, pa je nejasno zašto govorite da epidemiolozi nisu dali takve preporuke.

#BiH