Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 23.03.2014 00:00:00

Ef. Dudić: Vučić će tek sad pokazati svoje pravo lice!

Dudić: Pravo Vučićevo lice tek nakon formiranja Vlade

Sandžački muftija Mevlud ef. Dudić kazao je u intervjuu za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) kako će Aleksandar Vučić, koji će biti novi premijer Srbije, svoje pravo lice i odnos prema Bošnjacima u Srbiji, ali i prema Bošnjacima u BiH, pokazati nakon formiranja Vlade.

Muftija Dudić ističe da su prava Bošnjaka u Srbiji jako ugrožena i da su oni nezadovoljni svojim statusom u ovoj zemlji.

- Vučić je sada na potezu da pokaže koje je on zaista, i kakav je njegov odnos prema Bošnjacima. Do sada se mogao pravdati izjavama da nema većinu u vlasti. Ta priča sada pada u vodu. Vučić sada ima apsolutnu vlast u Srbiji, i sada je na potezu da se pokaže – rekao je Dudić za NAP.

Ef. Dudić smata da budući premijer Srbije sada mora biti jasniji i kada je riječ o odnosima u regionu. Prije svega, predsjedniku RS Miloradu Dodiku jasno mora kazati da mora poštivati cjelovitost BiH.

- Nema više taktiziranja sa Banja Lukom. Nema više ćutanja. Vučić sada mora jasno kazati svoj stav prema BiH – upozorava Dudić.

Komenirajući pobjedu SDA i Sulejmana Ugljanina u Sandžaku, na vanrednim izborima u Srbiji, muftija Dudić je kazao da se do sada nije uvjerio u sposobnost bošnjačkih političara da zaštite svoj narod u Srbiji, ali hoće da vjeruje da će se to u narednom periodu promijeniti.

- Vrijeme bi bilo da nešto i bošnjački političari urade za Bošnjake u Sandžaku, ali i za sve muslimane koji žive u Srbiji – kaže Dudić.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android