Članak

Tegeltija i Dodik uputili telegram saučešća turskom predsjedniku

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je sućut predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu.

SARAJEVO, (Patria) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija uputio je predsjedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoganu telegram saučešća povodom stradanja velikog broja građana te zemlje pogođene zemljotresom.

"Sa velikom tugom i žalošću primio sam vijest o velikom broju stradalih i povrijeđenih građana Vaše zemlje u razornom zemljotresu. U ime Vijeća ministara i svoje ime, Vama i porodicama stradalih upućujem izraze najiskrenijeg saučešća, a povrijeđenima želim brz oporavak", navodi se u telegramu predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je sućut predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu zbog pogibije stanovnika nakon razornog zemljotresa u petak navečer. 

"S velikim žaljenjem i tugom primili smo vijest o zemljotresu koji je pogodio vašu zemlju, a u kojem je stradao veliki broj ljudi. Molim Vas da porodicama poginulih prenesete izraze iskrene sućuti, a povrijeđenim želje za što brži oporavak. Nadam se da će posljedice ove prirodne nepogode biti brzo sanirane. Ono što ostaje trajna i tužna posljedica jesu izgubljeni ljudski životi koji se nikada ne mogu nadoknaditi", navodi se u telegramu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

#BiH